Службовців черкаського комунального підприємства судитимуть за зловживання владою і службове підроблення

Службовців черкаського комунального підприємства судитимуть за зловживання владою і службове підроблення

Черкаська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб одного з комунальних підприємств Черкаської міської ради, які обвинувачуються у зловживанні своїм службовим становищем та службовому підробленні з метою заволодіння бюджетними коштами. Гроші призначалися для ремонту шляхобудівельної техніки. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що вказані особи в грудні 2015 року уклали договір поставки запчастин до шляхобудівної техніки на суму 285 тис. грн. з підприємством, яке має ознаки фіктивності. Крім того, з метою укриття вказаного злочину, умисно внесли завідомо неправдиві відомості до бухгалтерських документів.

Органом досудового розслідування дії вказаних осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Довідково: санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x