Готовність до пожежонебезпечного періоду перевірили у лісгоспах Черкащини

Готовність до пожежонебезпечного періоду перевірили у лісгоспах Черкащини

Ще з березня в лісах Черкащини розпочався пожежонебезпечний сезон, під час якого для лісівників найважливішими пріоритетами є недопущення пожеж в зелених масивах, а у випадку їх виникнення – вчасна локалізація. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У держлісгоспах серйозно підготувалися до цього непростого періоду. Про це свідчать результати спільних перевірок лісівників та працівників ДСНС України в Черкаській області, що були проведені нещодавно.

Як повідомив головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства обласного управління Микола Бихало, перевіркою було охоплено ряд державних лісогосподарських підприємств. Були оглянуті лісопожежні станції та пункти зосередження інвентарю, пожежні автомобілі, телевізійні вежі спостереження та інші технічні засоби, які є необхідними для ефективної організації роботи з гасіння лісових пожеж.

Крім того, перевірили облаштування мінералізованих смуг, перекриття позапланових доріг, встановлення наглядної агітації (аншлагів, панно, плакатів) на протипожежну тематику. За словами Миколи Бихала, однією з кращих лісопожежних станцій в області є ЛПС Чигиринського лісництва Чигиринського лісгоспу (лісничий – Орест Курило, інженер охорони та захисту лісу Володимир Тищенко).

Загалом робота з підвищення протипожежної готовності проводиться постійно – оновлюється лісопожежна техніка (пожежні модулі, мотопомпи), встановлюються камери відеоспостереження, здійснюються навчання з ліквідації умовних лісових пожеж.

Станом на сьогодні для попередження виникнення лісових пожеж виконано значний обсяг профілактичних заходів:
– влаштовано 875 км. мінералізованих смуг та проведено догляд за ними на 2755 км;
– перекрито 227 одиниць позапланових доріг;
– встановлено 404 одиниці наглядної агітації на протипожежну тематику;
– лісовою охороною здійснюється щоденне патрулювання підпорядкованих лісових обходів;
– функціонує 13 камер відеоспостереження, найближчим часом буде встановлено ще дві такі камери.

Щороку лісівники Черкащини роблять усе можливе, щоб запобігти лісовим пожежам. Тому нагадуємо, що згідно з правилами пожежної безпеки протягом пожежонебезпечного періоду забороняється розведення вогнищ у лісі, відвідування хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки. Неприпустимо палити, кидати у лісі незагашені сірники, недопалки. Не можна випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та інших землях, розташовані (межують) близько до лісу.

Лісівники Черкащини звертаються до усіх жителів та гостей області з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки в лісах, любіть свій край та будьте свідомими громадянами!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x