Дітлахи з Чернявки відвідали пожежно-рятувальну частину

Дітлахи з Чернявки відвідали пожежно-рятувальну частину

3 червня на гостину до рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини №1 міста Черкаси завітали учні Чернявського навчально-виховного комплексу. Зустріч вогнеборців та учнів молодших класів відбувалася в незвичному форматі як для рятувальників, так і гостей. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.

З непідробним захопленням дітвора спостерігала за роботою працівників Служби порятунку «101». Побачити на власні очі справжніх вогнеборців, спецтехніку на якій вони щодня виїжджають на гасіння пожеж та ліквідацію надзвичайних ситуацій, та навіть самим спробувати себе у ролі рятівників – все це викликало сплеск емоцій у хлопчиків та дівчаток.

Під час екскурсії фахівці розповіли дітям, як потрібно діяти у випадку виникнення надзвичайної ситуації та що робити для її запобігання. Особливу увагу співробітники Держслужби звернули на небезпеку знаходження невідомих предметів, пояснивши, що чіпати незнайомі металеві предмети небезпечно, оскільки вони можуть містити вибухові речовини. Також інспектори ДСНС розповіли, чому дітям заборонено самим ходити на річку чи на ставок купатися, а також застерегли не гратися сірниками.

Та на цьому екскурсія не скінчилася – на майданчику біля пожежно-рятувальної частини пожежники розгорнули спецтехніку та аварійно-рятувальне обладнання. Особовий склад продемонстрував спеціальний бойовий одяг, у якому бійці ДСНС ліквідовують пожежі та надзвичайні події, а також різні інструменти, якими користуються під час ліквідації. Кожна дитина мала можливість посидіти за кермом пожежної автівки, приміряти одяг справжнього рятувальника, спробувати висоту пожежної драбини.

Далі працівники Служби порятунку на практиці показали дітям, як бійці ДСНС ліквідовують пожежі, де кожен охочий спробував подати воду з пожежного ствола разом із вогнеборцями.

Наприкінці зустрічі для закріплення знань рятувальники вручили гостям тематичні листівки та пам\’ятки з правилами безпеки життєдіяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x