Ше.Fest (Фестиваль Тараса Шевченка)

Ше.Fest (Фестиваль Тараса Шевченка)

Цьогоріч на Вас чекає вже третій Ше.fest. Напередодні 25-річчя з дня проголошення незалежності України фестиваль відбудеться під гаслом «Твоя незалежність».

Організатори змінюють локацію Ше.Fest’у, однак сталою залишається його мета. «Ми хочемо зробити так, аби Шевченко був завжди модний і актуальний. Так само, як і його творчість», – зазначають в оргкомітеті.

Традиційно в межах фестивалю діятимуть:

музична сцена,
просвітницька галявина,
майстер-класи,
ярмарок майстрів,
дитячий майданчик та ще низка мистецьких дійств.
Участь у події візьмуть провідні українські музичні гурти, знані поети, письменники, художники та інші митці, інформацію про яких буде оприлюднено вже незабаром. Слід зазначити, що Ше.Fest залучає до участі лише україномовних виконавців, адже однією з цілей заходу є популяризація власне української музики. Зокрема, на фестивалі звучатимуть і різножанрові композиції на вірші Тараса Шевченка.

Ми хочемо зробити так, аби Шевченко був завжди модний і актуальний. Так само, як і його творчість. Ше.Fest (ШеФест) – це фестиваль, де кожен може побачити Шевченка не в звичному образі пророка, а фріка, хіпстера і водночас надзвичайного генія. Українського і сучасного, близького та зрозумілого кожному.

Окрім Шевченківської теми, у нас є кілька принципових моментів, яких ми дотримуємося в організації події.

Перший – це благодійність. Ми збираємо гроші на українських військових.
Другий принцип – ми безалкогольна подія. Адже дотримуємося думки, що дуже гарно можна відпочивати з музикою, словом і гарними людьми.
Третій принцип – ми фестиваль для своїх і нам дуже важливо, щоби кожен відвідувач почував себе комфортно.
І звісно ж, нам дуже цікавий Шевченко 🙂 Як нагадування про це – в кожному куточку локації ви в тому переконаєтесь. Для нас дуже важливо не робити із геніального уродженця Моринців чогось скандального чи того, що не відповідає дійсності. Ми не прагнемо, щоби шевченкознавці закидали нас помідорами й прокльонами – ми з ними активно співпрацюємо й хочемо показати адекватну правду про митця. Акуратно, спокійно, розмірено, цікаво й незабутньо.

Саме тому на відвідувачів чекає драйвова музика, мистецькі інсталяції, цікаві лекції, показ українських фільмів, театральні постановки, літературні батли, майстер-класи, екскурсії Шевченковими місцями, програма для дітей, наметове містечко, народний ярмарок.

Локація нашого фестивалю ділиться на кілька зон:

Музична сцена, де виступлять сучасні авторитетні україномовні артисти;
Просвітницька галявина, де відбуваються гутірки, лекції, театральні перформанси, поетичний батл, акустичні виступи та багато іншого. Головна її мета – доносити інформацію про Шевченка, про Україну і сучасність – цікаво і з перших вуст. А також – показати різнобічність сучасної літератури та музики. В інтерпретації Шевченка та не тільки;
Народний ярмарок й територія майстер-класів. Ми прагнемо перенести в добу, у якій жив та творив Шевченко через майстрів народної творчості;
Галявина художника: ми прагнемо об’єднати навколо нашої ідеї сучасних митців, адже Шевченко був і майстром пензля;
Нічний кінозал: ми показуємо найцікавіші українські фільми за останній час;
Дитяча галявина: ми хочемо, щоби до нас приїздили з родинами й малеча відпочивала разом із нами правильно, з Україною в серці.
Наметове містечко: ми пропонуємо пожити на малій батьківщині Великого Тараса принаймні кілька днів.

Дата: 12 – 13 серпня 2017
Де: с. Моринці

Ціна
перші 100 квитків – 100 грн

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x