Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Не професія, не покликання, а життя. Журналістика – це повноцінне життя, в яке ти влітаєш на шаленій швидкості, літаком у небі створюєш віражі й фігури, на газетному полотні вимальовуєш різнокольоровими словами життєві історії та лікуєш від нестачі кисню і душевних хвороб. Журналіст – це будівельник інформаційного простору і робітник на ниві слів, речень, абзаців.
Кореспонденти видання «Нова Доба» вирішили до Дня журналіста показати своїм читачам, якою ж насправді є редакційна «сцена», і як журналіст уміє перевтілюватися у інші професії й ставати ким завгодно, аби лише писати і творити.

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Тетяна Очеретяна. Будівельник. Від розробки проекту до матеріального втілення будівельник здатен організувати робочий процес, уже маючи в уяві готову картинку результату, і працювати разом із бригадою до останньої цеглинки, щоб звести будівлю надійною. Главред, як і будівельник, від цеглинки до готової архітектурної форми вибудовує те, що має всі шанси добре послугувати людям.

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Олеся Зінченко. Тракторист. Працювати від зорі й до зорі? Запросто! Бо треба. Тракторист саджає, сіє, обробляє і збирає урожай. Він – невід’ємний і важливий елемент великого механізму, що забезпечує життєдіяльність сільського господарства. Крізь час, простір і поле необробленої інформації випусковий редактор, як і тракторист, обробляє кожну грядку слів, гінку речень і збирає докупи те, що, здавалося б, не має цілісності з самого початку.

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Олеся Безпалова. Лікар. Діагностика, лікування й профілактика. У роботі лікаря найважливіше – правильно визначити проблему й вирішити її, підібравши вид і дозування лікарських препаратів. Медик завжди оперативно зреагує на будь-які відхилення в організмі людини. Журналіст же діагностує хвороби суспільства, лікує від необізнаності і стереотипів, добираючи належну дозу інформації і реагуючи на миттєві відхилення в настроях і станах суспільної думки.

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Світлана Лазоренко. Художник. Різнобарв’я, відтінки і напівтони. На своєму полотні художник уміє змішати всі фарби так, щоби картина тішила око й мала неабияку мистецьку цінність. Водночас картина – це палітра емоцій, переживань і відчуттів автора. Журналіст – як той художник: на газетному полотні чи на безмежжі веб-сторінок вимальовує пейзажі, натюрморти і портрети, вкладаючи у кожен штрих усю свою душу.

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Владислав Бедринець. Кухар. Кухар знає, які продукти можна поєднувати, температуру для приготування кожної страви й кулінарні правила приготування всього, що можна з’їсти і випити. На редакційній кухні, як і на кухні справжній, буває вкрай гаряче, і журналіст має втриматися на хвилі «жару з печі» і вчасно приготувати страву (матеріал) та подати до столу. При цьому подати так, щоб споживач отримав максимум користі й задоволення від порції інформації.

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Ірина Коваль. Стюардеса. Стюардеса – провідник, який допомагає пасажирам безпечно і комфортно поринути у невідомість і вдало дістатися до місця призначення. Завдяки їй пасажири мають змогу побачити нових людей, нові місця, здобути нові враження. Цим займається і журналіст, відкриваючи для читачів місця, в яких він бував, теми, які він досліджує, людей, із якими познайомився. І, звісно, щоб бути новим і цікавим для своїх читачів, журналісту треба постійно подорожувати і бути в творчому пошуку.

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Наталія Щепак. Професійна дружка. Без дружки не відбудеться жодне весілля, і жодна наречена не зможе обійтися без найкращої подруги у найщасливіший день свого життя. Професійний фотограф-дизайнер, як і професійна дружка, – єдиний, хто серед журналістського балагану в редакції здатен підтримати бадьорий настрій, налаштовуючи на серйозний робочий лад. Прослідкувати, щоб усе йшло як слід, підтримати, підказати і змусити всіх веселитися – це вона.

Фотопроект «Нової Доби»: Журналіст змінює професію

Анна Крутіхіна. Мотогонщик. Шалена швидкість, надгострі емоції… І щодалі – новизна за кожним поворотом дороги. Мотогонщик відкриває нові дороги, прямує у незвідані далі й балансує на вістрі небезпеки. Він щоразу різний і постійно прагне руху. Журналіст, як і мотогонщик: набираючи темпу, вже не може зупинити свій «байк». Вітер – в обличчя, швидкість – висока, напрямок – тільки вперед!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x