Черкаські рятувальники пройшли тестування із фізпідготовки

Черкаські рятувальники пройшли тестування із фізпідготовки

Одним із критеріїв контролю за якістю підготовки є здача заліків з фізичної підготовки рядовим та офіцерським складом усіх пожежно-рятувальних підрозділів та безпосередньо Управління ДСНС у Черкаській області. Впродовж травня місяця, такі заліки було прийнято в районних підрозділах, а 7 червня настав час пройти тестування із загальної фізичної підготовки, вже для особового складу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні ДСНС України в Черкаській області.

Для оцінювання та проведення тестування до Черкас прибула спеціальна комісія з Центрального апарату Державної служби з надзвичайних ситуацій.

В спортивно-тренувальному комплексі Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля співробітники ДСНС, і чоловіки і жінки, долали дистанції на 100 та 1000 м, підтягувалися на перекладині та віджималися з упору лежачи.

У підсумку колектив Управління, який останніми роками значно омолодився та зумів досягти значних успіхів на спортивних змаганнях з професійно-прикладних видів спорту зумів довести свій високий рівень фізичної підготовки. Подолавши дистанції та виконавши нормативи і спеціальні вправи, черкаські рятувальники підтвердили свої професійні та силові якості.

– Фізична загартованість, забезпечення постійної готовності підрозділів і особового складу до оперативно-тактичних дій з гасіння пожеж, проведення пожежно-рятувальних робіт, постійне підтримування особовим складом фізичної форми – це результат дієвої системи фізичної підготовки співробітників ДСНС, – зауважив підполковник Ігор Тимошенко. – У цьому році ми вирішили протестувати наших співробітників із застосуванням критеріїв фізичного відбору, які використовуються в Європейських учбових центрах підготовки рятувальників. Приємно, що більшість рятувальників зуміли виконати ці нормативи довівши, що існуюча вже багато років в нашій Службі система фізичної підготовки для вогнеборців, не поступається своєю ефективністю тим, що існують у наших західних партнерів та колег, – підкреслив Ігор Володимирович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x