На Черкащині кіберполіція затримала Інтернет-шахрая

На Черкащині кіберполіція затримала Інтернет-шахрая

Продаючи автозапчастини на різних Інтернет ресурсах, зловмисник «нагрів» своїх покупців на 400 тисяч гривень. Діяв він за простою схемою – брав авансовий платіж, а товар так і не надходив до нових власників. Про його затримання «Нова Доба» дізналася у секторі комунікацій ГУНП в Черкаській області.

За вказаними оголошеннями на сайті, йому телефонували жителі різних міст України, які бажали придбати автозапчастини до своїх автомобілів. Під час листування через соціальну мережу Інтернет, шахрай завідомо не маючи наміру виконати перед покупцями обов’язки із продажу замовленого, під приводом відсутності товару, обіцяв надіслати автозапчастини впродовж декількох днів кур’єрською поштою, за умови внесення покупцями авансових платежів на карткові рахунки.

Як вдалося з’ясувати, банківські картки, якими користувався зловмисник, він також видурив у своїх знайомих. Наразі задокументовано п’ять епізодів діяльності пов’язаної з ошукуванням громадян через мережу Інтернет.

Зібравши необхідні докази, правоохоронці затримали шахрая. Це – 37-річний вінничанин, який проживав у Черкасах. Під час огляду його помешкання виявлено та вилучено персональний комп’ютер, банківські картки, чорнові записи та інше.

Нині правоохоронці встановлюють постраждалих від його діяльності осіб. За отриманою інформацією, їхня кількість сягає близько 100, а сума коштів отримана від шахрайських дій становить близько 400 000 гривень.

За вказаними фактами зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x