Об’єднані громади Черкащини подали проекти для формування інфраструктури

Об’єднані громади Черкащини подали проекти для формування інфраструктури

Білозірська та Єрківська об’єднані територіальні громади отримали в ОДА позитивні висновки на 12 поданих проектних заявок на оновлення, реконструкцію чи капітальний ремонт місцевих об’єктів інфраструктури комунальної власності. Далі їх на відповідність законодавству розглядатиме комісія при Мінрегіоні. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Білозірська тергромада подала десять проектних заявок, Єрківська – дві, – говорить директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік. – Після погодження в Мінрегіоні білозірчани матимуть понад 4,1 млн грн із передбачених 7,3 млн грн на модернізацію та відновлення інфраструктури своєї громади. Йдеться про оновлення матеріально-технічної бази Білозірського комунального підприємства, реконструкцію мереж вуличного освітлення та капітальний ремонт вулиць. Єрківська ОТГ подала проекти на всі закладені 1,3 млн грн. У подальшому їх спрямують на капремонт вулиці та покрівлі адмінприміщення селищної ради.

Відзначимо, загалом же на розвиток інфраструктури новоутворених ОТГ України в державному бюджеті закладено 1 млрд грн. Їх розподілятимуть залежно від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн – для найбільшої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x