У чому полягає спрощений порядок призначення субсидій?

– З 1 травня 2015 року в Україні діє спрощений порядок призначення субсидій, – інформує заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна.

Житлова субсидія – це допомога, яка надається державою з коштів бюджету тим родинам чи громадянам, в яких сукупна сума витрат на комунальні послуги перевищує встановлений державою відсоток від щомісячного доходу. Житлова субсидія призначається на 12 місяців.

Не отримає субсидію домогосподарство, будь-який з членів якого протягом року здійснив одноразову купівлю на суму, що перевищує 50 тис грн.

Урядом удосконалено порядок надання пільг та субсидій – з 1 травня 2016 року особам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, при призначенні субсидії враховується вартість плати за послуги без урахування пільг. У разі призначення таким особам житлової субсидії їм не нараховуються відповідні пільги. При цьому, якщо розмір субсидії становить 0,0 грн, таким особам буде врахована пільга.

Документи для призначення житлової субсидії раніше можна було надіслати поштою або звернувшись особисто до місцевого управління соціального захисту населення. Відтепер постанова Кабінету Міністрів передбачає можливість подання заяви і декларації для призначення субсидії в електронному вигляді (у тому числі з використанням електронного цифрового підпису). Отримані таким чином заяви та декларації, у яких відсутній підпис громадянина, опрацьовуються лише після їх підпису протягом місяця. Якщо заявник не підписав заяву і декларацію в зазначений строк, мають бути подані нові заява і декларація.

Також потенційні одержувачі субсидії заповнюватимуть нові форми заяви та декларації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x