У суботу в області очікується дощова, вітряна та прохолодна погода

У суботу в області очікується дощова, вітряна та прохолодна погода

Сьогодні, у п’ятницю, циклони над Балтикою і Італією об’єднуються і завтра більша частина України, зокрема Черкащина, опиняться в зоні їхніх атмосферних фронтів. Тому в суботу очікується дощова, вітряна та прохолодна погода з періодичними грозами. Нічний мінімум температури у межах +11–+13º, денний максимум +17–+19º. У неділю – невелика перерва в опадах та дещо потеплішає, але з понеділка знову очікується нестійка погода. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Грозові явища (блискавка, сильна злива, град, шквал) вважаються небезпечними погодними явищами і можуть призводити до різного ступеню пошкоджень та руйнувань, а також бути небезпечними для життя людей та тварин.
Тому Гідрометслужба складає і передає штормове попередження:
упродовж 11 червня очікуються грози, вдень у Черкасах та місцями по області сильні дощі,
при грозах місцями шквали 15-20 м/с та град.

Нагадаємо, що під час грози не можна перебувати поблизу ліній електропередачі, ховатися під деревами, перебувати у відкритому просторі, забиратися на височини, користуватися металевими предметами, мати при собі увімкнений мобільний телефон, знаходитися біля вікон, їздити на мотоциклі або велосипеді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x