Зміни в порядку надання житлових субсидій та пільг із травня 2016 року

«Урядом удосконалено порядок надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідні зміни внесено до деяких постанов Кабінету Міністрів України. Тож починаючи з травня 2016 року призначення субсидій (у тому числі без звернень громадян) та надання пільг здійснюється з урахуванням цих змін», – інформує заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Валентина Литвинович.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р № 317 змінено соціальні нормативи користування послугами газопостачання, які застосовуються при призначенні пільг та субсидій. Зокрема:

– зменшено соціальний норматив (норму використання природного газу) для індивідуального опалення з 7 до 5,5 куб.м на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць (в опалювальний період) – ця зміна буде врахована при наданні субсидії в наступний опалювальний період;

– змінено соціальну норму користування газом за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання з 9 куб.м. на 7,1 куб.м;

– за наявності газової плити та газового водонагрівача з 18 куб.м на 14 куб.м.

Із 1 травня 2016 року по 31 березня 2017 року діє гранична роздрібна ціна на природний газ для побутових споживачів у розмірі 6,879 гривні за 1 куб.метр.

Крім цього, змінено коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії та природного газу на потреби опалення, а також встановлено окремі коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат теплової енергії на опалення. У тому числі збільшено коригуючі коефіцієнти для індивідуального опалення природним газом для споживачів, які проживають у багатоповерхових будинках (на 5 і вищих поверхах).

Змінено норму для користування послугами водовідведення у разі відсутності лічильника з 4 куб.м. на одну особу на 4 куб.м. для домогосподарства.

Низку змін щодо призначення та надання субсидій, а також щодо визначення сукупного доходу при наданні пільг передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р № 319, яка набрала чинності 30 квітня 2016 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x