Підсумки роботи у період нересту підбили природоохоронні служби

Підсумки роботи у період нересту підбили природоохоронні служби

За період нересту у 2016 році державні інспектори Черкасирибоохорони викрили 1 297 правопорушення, у тому числі порушення правил рибальства – 673; грубі порушення правил рибальства – 201; порушення порядку придбання та збуту водних біоресурсів – 53. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкасирибоохорони.

За вчинення адміністративних правопорушень накладено штрафів на суму 38,5 тисяч гривень, стягнено штрафів на суму 37,7 тисяч, що становить 98% від накладених. Протиправними діями громадян рибному господарству України завдано збитків на суму 471 тисяча гривень. Вилучено 1 141 заборонене для любительського та спортивного рибальства знаряддя лову.

В період нересту державні інспектори спільно з працівниками поліції склали 13 матеріалів за ознаками злочину. Відомості про вчинені кримінальні правопорушення внесено до ЄРДР. По кримінальних справах за участю Черкасирибоохорони нараховано збитків на загальну суму майже 408 тисяч гривень.

З 01 квітня по 09 червня працівники Черкасирибоохорони із залученням представників громадськості викрили 324 правопорушень, затримали 71 порушника, нарахували збитків на суму майже 27 тисяч гривень, вилучили 285 заборонених знарядь лову. ГО «Автомайдан-Черкаси» найбільше сприяли виявленню порушень у сфері охорони водних біоресурсів.

За інформацією, наданою Держекоінспекцією в Черкаській області, проведено 48 рейдів по охороні водних біоресурсів на водоймах області, складено 82 адміністративних матеріали, з яких 22 направлено до суду, вилучено 449 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 173 заборонених знаряддя лову. Сума накладених штрафів складає 2 414 гривень, до відділів поліції передано 7 справ з ознаками злочину.

За період нересту у 2016 році працівники поліції провели 95 рейдів з охорони водних біоресурсів на водоймах області, склали 37 матеріалів стосовно незаконного заняття рибодобувним промислом, вилучили 750 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 46 заборонених знарядь лову.

Органи місцевого самоврядування також активно брали участь в рибоохоронних заходах із збереження та відтворення рибних запасів, сприяли встановленню осіб, які вчинили адміністративне правопорушення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x