В Уманському НУС працює волонтер із Корпусу Миру США

В Уманському НУС працює волонтер із Корпусу Миру США

З метою сприяння вивченню англійської мови, розширення доступу студентів та викладачів до світових можливостей і європейського простору та зважаючи на те, що 2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні, до Уманського національного університету садівництва запрошено волонтера із Корпусу Миру. Про це «Нова Доба» дізналася від Уманського НУС.

Корпус Миру працює у 120 країнах світу протягом останніх 50 років і фінансується за рахунок американських платників податків. Мета організації – сприяти миру та дружбі між людьми різних національностей і культур.

В Україні Корпус Миру США було засновано ще у 1992 році шляхом підписання двосторонньої угоди між українським Президентом Леонідом Кравчуком та американським Президентом Джорджем Бушем.

Цьогоріч 68 американців-добровольців прийняли присягу в Україні та роз’їхалися більш ніж у 20 областей нашої держави.

В Уманському НУС працює волонтер із Корпусу Миру США Американські волонтери проживають в українських сім’ях протягом двох років, обмінюючись досвідом, традиціями та звичаями.

Волонтери з Корпусу Миру викладають англійську мову в освітніх закладах України, проводять тренінги, допомагаючи викладачам розширити асортимент навчальних засобів, а студентам – набути навичок володіння мовами. Також волонтери реалізовують громадські проекти з метою запобігання зловживання алкоголем та наркотиками, розповсюдженню ВІЛ тощо.

Протягом двох наступних років в Уманському національному університеті садівництва працюватиме волонтер Корпусу Миру США в Україні зі штату Мічиган – Ліндсі Чарльз.

Ліндсі закінчила Мічиганський державний університет та отримала диплом магістра за спеціальністю Антропологія у 2006 р. Займалася викладанням англійської як другої іноземної мови та отримала сертифікати TESOL/TESL/TEFL.

Волонтер Ліндсі має безліч планів на час перебування в Україні: організація англомовного табору (викладання англійської мови як іноземної в Уманському національному університеті садівництва); створення лінгвістичного центру для викладачів та мовного клубу для студентів; участь у проектах та конференціях Корпусу Миру США в Україні.

Бажаємо Ліндсі Чарльз успіхів у реалізації всіх задумів. Всіляко сприятимемо тому, щоб час, проведений в нашому університеті, став незабутнім, а Україна залишилася в серці назавжди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x