Благодатне: з новою назвою, давніми традиціями та небайдужими людьми

Благодатне: з новою назвою, давніми традиціями та небайдужими людьми

За 20 кілометрів від обласного центру знаходиться нещодавно перейменоване село Благодатне Золотоніського району. Проживає тут близько 3 500 людей. У населеному пункті є дитячий садок, велика школа, фельдшерсько-акушерський пункт, працює СТОВ «Чапаєвське», та як і більшість сіл України, потерпають від нестачі фінансування. Хоча молоді тут і багато проживає, та всі вони на роботі деінде, адже в селі з цим важкувато. Та незважаючи на всі перипетії, люди на чолі з сільським головою намагаються зробити все, щоб їхнє село жило й процвітало. Володимир Янчий керує сільською громадою вже 14 років. Зізнається, що за роки головування радіє за все, навіть з приводу якоїсь дрібниці, яку вдалося зробити в населеному пункті.

Ми живемо в Україні, тож я не хочу нікому підкорятися: ні Росії, ні Польщі, ні Німеччині. Я хочу, щоб ми жили разом згуртовано на нашій землі й працювали для її блага, – говорить Володимир Васильович.

Для того, щоб село було затишним і чистим, тут існує традиція: щоп’ятниці після обіду працівники сільської ради та інші односельці йдуть прибирати територію населеного пункту. За потреби долучаються вчителі та учні школи, працівники інших закладів. Адже село велике, й елементарно прибрати сміття, покосити траву чи розчистити сніг узимку не так просто.

– Крім нас, цього ніхто не робитиме, – наголошує сільський голова. – От якби у штаті були працівники ЖКГ, то в селі був би ідеальний порядок, а так доводиться робити все самотужки.

Дуже допомагає селу фінансово директор СТОВ «Чапаєвське» Анатолій Васильович Марченко, який очолює підприємство вже більше 30 років. Нещодавно за кошти підприємства було зроблено ремонт у Будинку культури, але залишається проблема з перекриттям даху.

– Там руйнується дах, тому останнім часом уже не проводимо ніяких заходів, адже це небезпечно. Та на оновлення поки що немає коштів. Адже в першу чергу необхідно зробити ремонт у дитячому садку: замінити вікна, електрику, внутрішні туалети.

За словами сільського голови, на ремонт даху Будинку культури потрібно до півмільйона гривень, але таких коштів у села немає.

Розповідає Володимир Янчий і про зміни, що відбуваються в селі. Нещодавно населений пункт перейменували – воно отримало назву «Благодатне».

– Були варіанти повернутися до колишньої назви Богушкова Слобідка, але людям це не сподобалося, – зазначає очільник села. – Депутати сільської ради обійшли людей, і більшість підтримали назву Благодатне.

Також нещодавно в Благодатному перейменували і 17 вулиць.

У рамках реформи з децентралізації село Благодатне хочуть приєднати до Нової Дмитрівки, але люди ще радяться, як бути далі.

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x