У дитячому садку Благодатного навчають жити в злагоді з природою

У дитячому садку Благодатного навчають жити в злагоді з природою

Зайшовши до дитячого садка села Благодатного, ніби потрапляєш у казкову країну: всюди на стінах, дверях цвітуть кімнатні квіти, у групах – саморобні іграшки для дітлахів, а в актовому залі – свій невеликий ляльковий театр. Усе зроблено вмілими руками вихователів і батьків. Завідувачка дитячого навчального закладу Галина Обушна пишається своїм колективом, адже всі її ініціативи підтримують і втілюють у життя, бо зібралися тут небайдужі, креативні й творчі люди.

– У колективі є здібна вихователька Юлія Глиб, яка вміє гарно малювати. Вона ж і прикрасила двері кожної з груп відповідно до назви: на одних зображена веселка, на інших – Попелюшка чи вишневий цвіт, – хвалиться Галина Обушна, проводячи невелику екскурсію закладом.
У дитячому садку села Благодатного перебувають 132 дітей, які розподілені в шість груп (у цьому рахунку й перший клас), їх доглядають 33 працівників, із них 15 – це педагоги. Приймають дітей у садок із півтора року.

У дитячому садку Благодатного навчають жити в злагоді з природою Не можна не помітили, що в садку люблять квіти й дбають про озеленення, адже в коридорах і кабінетах багато різноманітних вазонів. Тут працюють за напрямком екологічне виховання.

– Дитина повинна жити в злагоді з природою й у згоді з собою. Тому ми вчимо дітей не смітити, викидати різноманітні вироби, особливо пластикові, і навчаємо виготовляти поробки з покидькових матеріалів, – розповідає Галина Іванівна.

А різноманітних виробів тут дійсно багато. До слова, дитячий садок постійно бере активну участь у конкурсах і здобуває призові місця. Нещодавно в Інтернет-конкурсі «Мій улюблений дитячий садок» зайняли ІІ місце серед дошкільних закладів України, чим тут дуже пишаються.

– Щодня з дітками проводять по три заняття, серед них – і музичні, фізкультурні та заняття з образотворчого мистецтва. А з настанням літа більшість занять проходить на свіжому повітрі: дітки граються, малюють на асфальті, ходять на екскурсії, – говорить пані Галина.

У актовій залі, де відбуваються різноманітні свята, на стіні – квіточки зі світлинами дітей. Завідувачка пояснює: нещодавно відбувся випускний, тож фото маленьких вихованців, які закінчили садок, розмістили на стіні.

Зараз у дошкільному закладі готуються до ремонтних робіт. Крім невеликого ремонту в середині, цього року планується заміна частини вікон на пластикові.

– Наш садок виграв грант у районі, тому обіцяють виділити кошти, за які будуть встановлені 32 нові вікна, – додає завідувачка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x