У Тальному оштрафували посадовицю податкової служби

У Тальному оштрафували посадовицю податкової служби

Звенигородською місцевою прокуратурою виявлено протиправну діяльність посадової особи Тальнівської ОДПІ, яка будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, порушила вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», а саме: вчинила дії та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

У порушення антикорупційного законодавства, жінка в грудні 2015 року підготувала проект наказу Тальнівської ОДПІ, в якому зазначила себе податковим керівником щодо підприємця, який мав заборгованість по сплаті податків і зборів та був її співмешканцем. При цьому, посадовець не повідомила керівництво про наявність реального конфлікту інтересів і в подальшому готувала низку документів, пов’язаних зі стягненням податкового боргу.

За результатами розгляду протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, постановами Тальнівського районного суду вказану особу визнано винною у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафів на загальну суму 5 100 грн.

На цей час судові рішення вступили в законну силу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x