У яйці – сальмонелу, а у воді – кишкову паличку знайшли на Черкащині

У яйці – сальмонелу, а у воді – кишкову паличку знайшли на Черкащині

Літо – пора провокативних атак кишкових інфекцій. Про епідеміологічну ситуацію на Черкащині повідомив Олег Стадник, директор Черкаського міського департаменту ОЗ.

На 25 тижні поточного року в області інтенсивний показник захворюваності на кишкові інфекції 3,69 на 100 тис населення. Коливання різне: від 12,22 в Катеринополі, до 4,94 по м.Черкаси.

За цей тиждень фахівці лабораторного центру дослідили 45 проб харчових продуктів, 1 позитивний результат (яйце, виявлено сальмонелу) та 23 проби питної води, 2 позитивні результати (1 випадок кишкової палочки та 1 випадок ешеріхії). В обох випадках вода з криниці.

Обстежено 57 контактних осіб, результат негативний. Із 33 випадків ГЕК (гастроентероколіту) по області – 10 зафіксовано у м. Черкаси, з них 4 випадки сальмонельозу. Випадків шигельозу та вірусного гепатиту не зафіксовано.

«Пам\’ятайте, що літо – пора провокативних атак кишкових інфекцій. Елементарні правила дотримання особистої гігієни та пересторога вбережуть вас від знайомства із міською інфекційною лікарнею», – зазначив головний медик міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x