Харчовим отруєнням завершилися весілля і хрестини у Каневі

Харчовим отруєнням завершилися весілля і хрестини у Каневі

У період з 20 до 21 червня у Канівську центральну районну лікарню госпіталізовано 6 осіб (з них 1 дитина віком 13 років) з клінічними ознаками гострої кишкової інфекції, попередній діагноз: гострий гастроентероколіт. Про це «Новій Добі» повідомили у Державній санепідемслужбі Черкаської області.

Постраждалі від інфекції були присутні на святкуванні весілля та хрестин 18 червня у кафе «Сузір’я» (м. Канів, вул. Леніна, 109),

На святкуванні весілля були присутні 57 осіб, на хрестинах – 20 осіб.

Фахівцями Канівського міжрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, проводиться санітарно-епідеміологічне обстеження вогнищ з комплексом відповідних лабораторних досліджень (зразки харчової продукції, змиви з об’єктів довкілля на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, проби води питної, бактеріологічні обстеження працівників закладу, хворих та контактних осіб).

В осередках захворювань проведено заключну дезінфекцію, за контактними особами встановлено медичне спостереження.

Фахівці обласного лабораторного центру продовжують здійснювати комплекс необхідних санітарно-профілактичних заходів. Ситуація знаходиться на контролі ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x