Час консервувати врожай

Час консервувати врожай

✓ Для консервації цілих овочів і фруктів обирайте лише якісні продукти, без ознак гнилі, ум’ятин та інших пошкоджень.
✓ Обробляючи овочі й фрукти, намагайтеся використовувати ножі лише з нержавіючої сталі або кераміки. У жодному разі не можна використовувати інструменти, що швидко окислюються.
✓ Наповнюючи банку з пюре, варенням чи пастою, між умістом банки і кришкою завжди залишайте прошарок повітря завтовшки 2-3 мм. Якщо цього не зробити, може зірвати навіть цілком нормальна консервація.
✓ Перед початком роботи ретельно вимийте руки й перевірте, наскільки чистими є тара, інструменти, продукти тощо. Найчастіше консервація псується саме через необережність.
✓ Зберігаючи готову продукцію, уникайте різких перепадів температури. Намагайтеся не переносити банки з місця на місце без особливої потреби.
✓ Для консервування підходять лише свіжі продукти. Перезрілі або недозрілі можна використовувати лише тоді, коли це спеціально зазначено в рецепті.
✓ Воду, яку ви будете використовувати для розсолу чи маринаду, бажано попередньо підготувати. Налийте її у ємність із широким горлом, накрийте рушником і дайте відстоятися не менше 24 годин.
✓ Не використовуйте мокрі продукти. Овочі й фрукти помийте кілька разів і просушіть на рушнику.
✓ Коли заповнюєте холодну банку гарячими продуктами, обгорніть її вологою серветкою чи рушником. Інакше у склі можуть з’явитися мікротріщини, які дадуть знати про себе через кілька тижнів.
✓ Найкраща температура для зберігання консервації – від 0 до 10 °С.
✓ Кришки теж потребують стерилізації. Пластмасові можна промити в мильній воді, а залізні – прокип’ятити.
✓ Якщо ви не впевнені в якості продуктів, обдайте їх окропом. Попередньо бажано проколоти голкою шкірку там, де плодоніжка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x