До кінця тижня в області опадів не прогнозують

До кінця тижня в області опадів не прогнозують

Сьогодні вночі на Черкащині пройшли зливові дощі різної інтенсивності в супроводі гроз, місцями з випадінням граду та посиленням вітру до 15 м/с, що є небезпечним гідрометеорологічним явищем. Сильні дощі спостерігались у північних районах області, де випало 23-33 мм (30-45% місячної норми). З початку червня по області випало від 46,5 до 120,4 мм, що становить 72-170% місячної норми. А загалом з початку травня по теперішній час кількість опадів становила від 142 до 238 мм, що відповідає 120-210% норми опадів за період травень-червень. Найбільше опадів спостерігалось у Золотоноші, найменше – у Чигирині. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом, до кінця тижня на Черкащині переважатиме антициклональний характер погоди. Опади не очікуються. Температура повітря вночі 15-20º, вдень 25-30º. Температурний фон становитиме 23º, що на 5º вище кліматичної норми.
Вода в Дніпрі біля Черкас прогрілася до 25ºС.
Нагадуємо, що знаходитися на відкритому сонці краще до 11 год. та після 16 год. У решту часу світлої частини доби треба берегтися від можливого сонячного та теплового удару.
Спекотна суха погода сприяє швидкому зростанню показника пожежної небезпеки в екосистемах області, тому будьте обережні з вогнем на природі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x