На Черкащині відбулася нарада Держлісагентства щодо протипожежних заходів

На Черкащині відбулася нарада Держлісагентства щодо протипожежних заходів

Під керівництвом т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христини Юшкевич на базі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася виїзна виробнича нарада, у якій взяли участь начальники обласних управлінь лісового та мисливського господарства. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Під час наради обговорено організаційні питання щодо забезпечення здійснення протипожежних заходів у лісах, їх охорони та захисту.

Т.в.о. Голови Держлісагентства наголосила, що нині триває найскладніший та найвідповідальніший сезон для лісівників – пожежонебезпечний період. У зв\’язку з підвищенням температурного режиму та зростанням кількості лісових пожеж, Держлісагентство закликає громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки та рекомендує відмовитися від відвідування лісів.

У Державному агентстві лісових ресурсів України та в кожному обласному управлінні цілодобово працюють «гарячі телефонні лінії» для повідомлень про лісові пожежі.

«Для нас сьогодні є надзвичайно важливим пильний нагляд за кожним гектаром лісових насаджень, недопущення вогню у лісі, швидке реагування та локалізація виявлених пожеж, – підкреслила Христина Юшкевич. – Для цього лісівниками здійснюється комплекс організаційних, профілактичних та попереджувальних протипожежних заходів: цілодобове чергування лісової охорони, облаштування мінералізованих смуг, встановлення наглядної агітації на протипожежну тематику, проведення рейдів з метою виявлення правопорушників».

Христина Юшкевич також додала, що за умови відсутності державного фінансування на протипожежні заходи, зокрема в південно-східних регіонах України, можливість виникнення лісових пожеж значно зростає.

Окрім того, учасники наради відвідали Руськополянське лісництво Черкаського лісгоспу, де оглянули техніку для гасіння лісових пожеж, систему відеоспостереження за лісовими масивами, насіннєсховище з сучасними холодильними шафами та відреставровану шишкосушарку для переробки насіння сосни звичайної.

Довідково: для захисту лісів від пожеж у держлісгоспах Черкаського ОУЛМГ функціонують 26 лісових пожежних станцій, 32 пожежні автомобілі, 1 пожежний трактор (на базі Т-150), 7 пожежних модулів (на базі автомобілів УАЗ), 25 мотопомп, 50 тракторів. Здійснюється патрулювання державної лісової охорони в лісових обходах, налагоджена взаємодія з підрозділами управління Національної поліції, управління ДСНС в Черкаській області щодо охорони лісів від пожеж. У лісництвах сформовані пункти накопичення необхідного протипожежного обладнання.

Функціонують 13 телевізійних систем відеоспостереження, ще дві таких відеокамери буде встановлено найближчим часом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x