На першочерговий ремонт у театрі виділили 16 млн грн

В обласному драматичному театрі стартували ремонтні роботи першої черги. До зими тут планують перекрити дах та відбудувати фасадну частину, говорить заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.
За проектом, у театрі спершу візьмуться робити нову кладку та піднімати стіни. Опісля укріплюватимуть їх армопоясом, перекриватимуть дах. Роботи проходитимуть з дотриманням усіх технологічних вимог і з використанням виключно будматеріалів українського виробництва, запевняє заступник очільника області.

– Станом на сьогодні маємо 16 млн грн на ремонт обласного драмтеатру, – пояснює посадовець. – Зокрема, 10,1 млн грн передбачені за проектом ДФРР на першочергові роботи, 4,9 млн грн виділила черкаська міська рада. 970 тис грн, які також передбачені з обласного бюджету, вже надійшли на рахунок підрядника. Зараз тривають переговори із профільними міністерствами, аби повернути 15 млн грн, які надійшли в кінці минулого року на відбудову театру. Їх тоді довелося повернути назад, бо ми не встигали освоїти ці кошти. Відзначу, згідно з проведеною експертизою, ремонт проходитиме в три етапи. Роботи не прості, адже це високотехнологічний об’єкт. Тим паче, він після пожежі.

По завершенню першоетапних робіт розпочнуть облаштовувати приміщення театру зсередини. У першу чергу, візьмуться за два репетиційні зали, щоб у акторів була можливість проводити репетиції, заміну комунікацій та опорядження глядацької зали. Ці роботи належать до другої групи, над якою вже працюють проектанти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x