Понад 11 тисяч послуг надано ЦОПом у Черкасах

Понад 11 тисяч послуг надано ЦОПом у Черкасах

Протягом січня – травня 2016 року Центром обслуговування платників (ЦОП) надано 11733 адміністративних послуг. Зокрема, у травні надано 2604 послуги.
Серед них, найбільш запитуваною є послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку поточного року було надано 4452 таких послуг, з яких 914 – у травні. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Також запитуваною з боку суб`єктів господарювання є послуга з реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій. У січні-травні 2016 року ЦОП зареєстровано 252 РРО і надано 1553 послуг з реєстрації книг обліку розрахункових операцій. Зокрема, у травні зареєстровано 99 реєстраторів та 203 книг обліку розрахункових операцій.
Актуальними є послуги з надання витягу з реєстру платників єдиного податку і реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку. У звітному періоді Центром обслуговування платників було надано 1962 (702 – у травні) та 1099 (218 – у травні) таких послуг відповідно.

Отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються фіскальними органами, також актуально для платників податків та громадян. Так, з початку 2016 року ЦОП було надано 695 зазначених довідок, з них 185 надано у травні.
Крім того, з початку поточного року було зареєстровано 835 платників єдиного податку (у травні – 99).
Також платникам надаються консультативні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, адміністрування податків, адміністрування єдиного соціального внеску, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, платіжних документів на перерахування належних податків і зборів до бюджетів, користування електронними сервісами ДФС, зокрема отримання послуг електронного цифрового підпису.

До послуг платників – гостьовий комп’ютер, який підключений до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді безпосередньо з ЦОП. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення заяв, декларацій та інших документів.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома платників графік роботи Центру обслуговування платників у святкові та вихідні дні: 25 червня 2016 року ЦОП працюватиме з 9 до 13.00 години, а 26, 27 та 28 червня 2016 року встановлено вихідні дні.
Довідкову інформацію щодо адміністративних послуг та роботи центру можна отримати за телефоном 32-11-27.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x