Цього року День міста Черкаси відзначатимуть у вересні

Цього року День міста Черкаси відзначатимуть у вересні

За це сьогодні на сесії міської ради висловилось 22 присутні в залі депутати. Таким чином міські обранці підтримали пропозицію постійної депутатської комісії з питань ЖКГ, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Нагадаємо, що в останні роки День міста в Черкасах святкували на початку червня.

Міський голова Анатолій Бондаренко пояснив, що нині в місті активно тривають ремонти доріг, тротуарів та здійснюється облаштування міської інфраструктури, які до вересня планується завершити. Тож саме тоді, на його думку, й варто проводити відповідні заходи.

Лишити все, як є, і не переносити цю дату на вересень, а то й взагалі – не святкувати, пропонував під час обговорення депутат від фракції Партії вільних демократів у міській раді Олександр Згіблов.

Підтримав його колега з фракції «Самопоміч» Олексій Романов, апелюючи, що нині не час для подібних святкових заходів.

Тоді як голова фракції «Батьківщина» Роман Діскант відзначив, що мова йде не про святкування, а саме відзначення Дня міста, що потрібно робити обов’язково.

За його словами, життя продовжується, але якщо діяти за принципом, що пропонують попередні доповідачі, то й взагалі не потрібно відзначати жодні свята: ні Новий Рік, ні Різдво.

На його думку, у людей мають бути крім сумних новин з фронту і щось позитивне, яке даватиме сил жити далі. Водночас Роман Діскант наголосив, що підтримка армії продовжується. І він, як чимало його колег-депутатів, волонтерів та небайдужих черкасців робитиме й надалі все можливе, аби допомагати нашим бійцям, які нині воюють на сході України.
А от Павло Карась з фракції ВО «Черкащани» взагалі запропонував День народження Черкас щороку відзначати винятково 15 липня, незалежно від дня тижня, на який припадає ця дата. (Тобто без прив’язки до вихідних, як це було донині). Адже саме в цей день у 1795 році наше місто отримало Магдебурзьке право.

Але в підсумку голосування зазначені пропозиції не були підтримані.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x