На вихідні на Черкащині прогнозують сонячну й жарку погоду

На вихідні на Черкащині прогнозують сонячну й жарку погоду

У період 25-28 червня 2016 року погоду Черкащини формуватиме виступ Азорського антициклону – буде сонячно, жарко та переважно сухо.
Денні температури в цей період становитимуть +28..33º, вночі +15..20º. Середньодобовий температурний фон прогнозуються в межах 24-25º, що на 5-6º вище кліматичної норми на цей час. Короткочасні грозові дощі прогнозуються 28 червня, але на зниження температури вони суттєво не вплинуть, про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
Вода в Дніпрі біля Черкас добре прогрілася і сьогодні на 8 ранку становила 25º.
Нагадуємо, що у період із 11 до 16 години, коли сонце перебуває у своїй найактивнішій фазі, потрібно уникати прямих сонячних променів, пити більше рідини, берегтися від можливого сонячного та теплового удару.

Станом на 15 годину 23.06.2016 в екосистемах області спостерігалася пожежна небезпека 1-3 класу (відсутня-середня). Проте спекотна суха погода призводить до швидкого висушування верхнього шару ґрунту і зростання показника пожежної небезпеки. Тому потрібно не забувати, що відпочинок повинен бути максимально безпечним, що особливо актуально під час пожежонебезпечного періоду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x