Долину троянд прикрасив новий фонтан

Долину троянд прикрасив новий фонтан

У Черкасах запустили новий водограй. Вчора у Долині троянд відбулося урочисте відкриття пішохідного фонтану. На святі з нагоди «дня народження» водограю були присутні міський голова Анатолій Бондаренко, очільники КП «Дирекція Парків» та «Черкасиводоканалу».

– Цей фонтан – праобраз того водограю, що кількома роками раніше ми побудували біля «Водоканалу». Ідея лишилась таж, однак дещо і модифікували, використали сучасніші насосні агрегати та систему водопроводу, – зазначає директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. – До всього цей фонтан більший за попередній – 20 метрів у діаметрі і 17 струменів води. Тут збільшити розміри дозволила проща Долини троянд. Однак обсяг води у фонтані невеликий, близько 2,5 м3.

Вода у водограї «проживає» замнкутий цикл: струмені прямують знизу вгору, потім згори вниз, потрапляючи у ті ж отвори і так по колу. Раніше на цьому місці в Долині троянд уже був фонтан. Але він давно не працював. На його реконструкцію і «оновлення» було спрямовано 1,6 млн гривень.

Ремонтні та налагоджувальні роботи тривали два місяці. Балансоутримувачем новоспеченого водограю буде «Черкасиводоканал». І хоча назви новому фонтану міста ще не придумали, свято з нагоди його «дня народження» влаштували гучне: музика, танці, майстер-класи тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x