Синоптики на святкові дні прогнозують спеку й грози

Синоптики на святкові дні прогнозують спеку й грози

Черкащани, нарешті дочекалися справжнього літа. Якщо раніше по-справжньому теплих днів можна було перерахувати по пальцях, переважно наприкінці травня та на початку червня, то з 20 червня встановився підвищений температурний фон. Середньодобові температури знаходяться в межах +23+27°, що на 4-8° вище кліматичної норми. Абсолютний максимум досягав +30+33°, вночі було в межах +15+20°. \”Нова Доба\” дізналася про це в Черкаському обласному гідрометцентрі.

І тепер синоптики чекають на жаркий липень і посушливий початок осені. Хоча в окремі дні можливі короткочасні дощі з грозами. Але такі дощі очікуються не повсюди, а місцями: де слабкі, де помірні, а де, навіть сильні.

В найближчі дні, до кінця червня зберігатиметься підвищений температурний фон та локальні грозові дощі.
Паралельно, синоптики попереджають про високий клас пожежної небезпеки у лісах, торфовищах та на полях області. Наприклад, вже зараз 4 клас пожежної небезпеки встановлюється відразу на 4 дні ( 26-29 червня).

Пожежна небезпека – розрахункова величина, яка залежить від кількості сухих теплих днів і кількості опадів. Дощі, що очікуються 28-29 червня , можуть знизить показник пожежної небезпеки лише місцями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x