Понад 50 кіосків вже знесені з вулиць Черкас

Понад 50 кіосків вже знесені з вулиць Черкас

Торгівельний кіоск, що розташовувався по бульв. Шевченка (біля магазину «Фреш», неподалік вул. Пастерівська), став п’ятдесятою демонтованою за останні півроку незаконною тимчасовою спорудою у Черкасах.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаській міській раді.

– Стан тієї споруди був настільки аварійним, що коли кран зачепив його за гачок, аби підняти та завантажити на транспортний засіб, то кіоск просто розпався. В буквальному розумінні цього слова. І це не дивно, адже простояв він там близько 30 років. Це при тому, що тимчасова споруда згідно з існуючими нормами має бути раз на 5 років замінена на нову, а кожного року має бути проведений капітальний ремонт, – пояснив заступник директора департаменту-начальник управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Олександр Давиденко.

Він також зауважив, що демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд (до яких належать різноманітні кіоски, торгівельні павільйони, гаражі) здійснюється відповідно до рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради, а у деяких випадках навіть за рішенням суду.

Зокрема, безпосередньо цим питанням опікується робоча група з впорядкування території, підготовки та проведення демонтажу тимчасових споруд, створена при виконавчому комітеті Черкаської міської ради.

Олександр Давиденко розповів, що за останні півроку в Черкасах було здійснено інвентаризацію усіх існуючих тимчасових споруд.

– Перевірка виявила 288 незаконних тимчасових об’єктів, які підлягають знесенню. На сьогодні лишилось близько 230 таких споруд. Частину – власники прибрали самостійно, а решту довелося демонтувати примусово, – зауважив Олександр Григорович.

За його словами, чимало підприємців в оперативному режимі пішли оформлювати дозвільні документи. Адже розуміють, що на цей раз – все серйозно.

– Але все ж є й такі, які не збираються нічого робити, аби узаконити свої споруди. В боротьбі з такими ми залучатимемо органи правосуддя, – наголосив Олександр Давиденко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x