Черкаські медзаклади перевірили на толерантність до особливих пацієнтів

Черкаські медзаклади перевірили на толерантність до особливих пацієнтів

Обласний протитуберкульозний диспансер та Другу міську поліклініку перевірили представники Агентства США з міжнародного розвитку USAID.
У вересні 2015 року на Черкащині стартував проект USAID RESPECT «Толерантність в медицині – уміння жити разом: зменшення стигми та визнання поваги до людей, що живуть з ВІЛ та представників груп найвищого ризику в медичних закладах м. Черкаси та Черкаській області» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID, метою якого є зменшення випадків стигми та дискримінації по відношенню до людей, які живуть з ВІЛ та представників груп найвищого ризику з боку медичного персоналу ЗОЗ. На сьогодні проект добігає кінця. За цей час медичні працівники пройшли тренінги на тему «Формування толерантного ставлення серед медичних працівників до людей, які живуть з ВІЛ, та представників груп найвищого ризику», аби зменшити стигму та побороти дискримінацію стосовно людей, які живуть з ВІЛ, а також представників груп найвищого ризику. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Проект запровадили у шести медичних закладах області та п’яти поліклініках міста. 22 червня, представники USAID відвідали Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер та КНП «Друга міська поліклініка». Фахівці USAID перевірили документи та у цілому заклади на дотримання стандартів. Незважаючи на певні недоліки, результати виявилися позитивними.

«Загалом, обласний протитуберкульозний диспансер працює на високому рівні. Дійсно, медичні послуги надаються якісно. Усі необхідні процедури з інфекційного контролю, утилізації медичних відходів, забору крові є», – наголосили Ольга Дудіна та Юлія Артамонова, представники Офісу охорони здоров’я USAID в Україні, та відзначили швидку реакцію і готовність ліквідувати недоліки.

Довідково:
Проект впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID в рамках реалізації проекту RESPECT: «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, щодо представників груп найвищого ризику в медичних закладах України», що здійснюється ЧОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».
Ця інформація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст є відповідальністю ЧОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» і не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x