Реалії профтехосвіти на Черкащині

Реалії профтехосвіти на Черкащині

На Черкащині функціонує близько 90 навчальних закладів, що забезпечують професійно-технічну освіту в області. З них – 23 державні. У них щороку, за різними напрямками робітничих професій, здобувають освіту понад 9 тисяч студентів. До всього, 82 % випускників отримують кваліфікацію із двох-трьох професій. Такі дані оприлюднила заступник начальника управління – начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти та фінансового забезпечення Управління освіти і науки ОДА Валентина Ткаченко. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– На сьогодні в абітурієнтів немає проблем щодо вибору навчального закладу і форм навчання. Оскільки в області представлені всі спеціальності, які нині потребує ринок праці, – розповідає Валентина Ткаченко. – Професійно-технічна освіта Черкащини на сьогодні пропонує до смаку будь-яку робітничу професію. Це і харчова галузь, і будівельна, і транспортна.

За її словами, нині майже 45% усіх студентів навчається не за державним замовленням. Це, на її думку, є хорошим показником рівня якості освітніх послуг, оскільки батьки цих спудеїв готові платити за це навчання.

Нині для освітянської галузі професійно-технічна освіта є досить актуальним питанням. Адже робітничі професії не є популярними серед випускників шкіл. Хоча переваг – не злічити. Найперше, вважає Валентина Ткаченко, що робітнича професія дає змогу випускникові профтехзакладу забезпечити себе і свою сім’ю. Тому нині управління освіти і науки ОДА проводить потужну профорієнтаційну роботу серед випускників загальноосвітніх закладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x