Майбутні фармацевти допомагали черкаським лісівникам

Майбутні фармацевти допомагали черкаським лісівникам

Переконатися на власному досвіді, як нелегко вирощувати ліс, мали нагоду студенти І курсу фармацевтичного відділення Черкаського медичного коледжу. Під час польової практики з фармацевтичної ботаніки вони побували у Руськополянському лісництві Черкаського лісгоспу і власноруч випололи частину базового розсадника сосни звичайної. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Лісівники розповіли студентам про технологію вирощування лісу.

«Молодь повинна знати, скільки сил та праці потрібно, щоб «зелені легені» планети відновлювалися, не гинули. Дуже приємно, що студенти цікавляться цим питанням. Сподіваюся, що вони ще раз переконаються у необхідності дбайливого ставлення до лісу», – відзначив директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт.

Цікавою та пізнавальною була екскурсія до приміщень шишкосушарки шахтного типу. Тут із шишок сосни добувають насіння. Побачили студенти і теплиці, де вирощують сіянці кількох видів декоративних рослин.

У розсаднику їм розповіли про особливості вирощування та догляду сіянців сосни звичайної. Після докладного інструктажу студенти змогли самі прополоти малесенькі сосонки від бур’яну. Уже навесні їх висадять на ділянки, а за кілька десятиліть вони стануть повноцінним лісом.

Наприкінці зустрічі лісівники пригостили майбутніх фармацевтів смачною лісовою кашею. Студенти були щиро вдячні за екскурсію та гостинність і висловили бажання у подальшому долучатися до польових робіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x