До дитячого табору на Звенигородщині завітали рятувальники

До дитячого табору на Звенигородщині завітали рятувальники

30 червня співробітники Звенигородського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для дітей, які відпочивають у дитячому оздоровчому таборі «Звенигора», що у селі Хлипнівка. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Під час акції рятувальники нагадали дітям та дорослим правила безпеки життєдіяльності, яких необхідно дотримуватись у повсякденному житті, аби не потрапити в біду. Особливу увагу фахівці ДСНС зосередили на порядку дій у разі виникнення надзвичайних подій. Зокрема, при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів минулих війн, під час виникнення пожеж та подій на воді.

Дітвора мала можливість оглянути пожежну техніку та аварійно-рятувальне обладнання, яким бійці ДСНС користуються під час ліквідації надзвичайних подій та порятунку людей.

Найбільше захоплення у малечі викликали гідравлічні ножиці, які швидко розрізають металеві конструкції, пневмоподушка, яка здатна легко підняти 20-тонний автомобіль та апарати захисту органів дихання, без якого робота у задимленому приміщені просто неможлива.

Для маленьких глядачів свята вогнеборці провели різні конкурси: діти змагалися у розгортанні пожежного рукава, одяганні бойового одягу вогнеборців на швидкість. Охочих відчути себе рятувальником виявилося чимало.

Та найочікуванішим моментом для дітвори було гасіння умовної пожежі. Діти один поперед одного спішили потримати в руках пожежного ствола та загасити «полум’я». Під час зустрічі діти та дорослі ставили багато запитань щодо безпеки життєдіяльності та специфіки діяльності співробітників Служби порятунку, на які вони отримували вичерпні відповіді.

Поза увагою фахівців ДСНС не залишилась жодна дитина: усім вручили «Пам’ятки безпеки».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x