На Смілянщині чиновник уклав договір із підприємством свого сина

На Смілянщині чиновник уклав договір із підприємством свого сина

За результатами розгляду двох протоколів, складених Смілянською місцевою прокуратурою, до відповідальності притягнуто керівника одного з структурних підрозділів органу місцевого самоврядування. Чиновник порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», а саме: вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Перевіркою встановлено, що в порушення антикорупційного законодавства посадова особа органу місцевого самоврядування не вжила заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту між майновими інтересами свого сина і своїми повноваженнями та не повідомила сесію про наявність у нього конфлікту інтересів.

У грудні 2015 року посадовець уклав договір про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти з малим підприємством, керівником та засновником якого являється його син та в подальшому на рахунок підприємства було перераховано кошти за виконання укладених договірних відносин, а саме придбання канцтоварів.

У ході судового розгляду прокуратурою повністю доведено вину особи у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Постановою Смілянського міськрайонного суду посадовця визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 3 400 грн.

На цей час судове рішення не вступило в законну силу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x