Черкаські актори провели театралізовану акцію в центрі міста

Черкаські актори провели театралізовану акцію в центрі міста

Театралізовану акцію під гаслом «Рятуймо театр! Рятуймо культуру! Врятуємо майбутнє!» провели актори Черкаського драматичного театру у центрі міста. У сценічних образах артисти виступали біля будівлі театру, пройшли центром міста і завершили ходу біля обладміністрації. Про це повідомляє власний кореспондент«Нової Доби».

За словами акторів, це не марш протесту, а мирна акція. Так вони хочуть нагадати про те, що минув рік, відтоді як згоріла найбільша театральна сцена області і дах над нею.

– Сьогодні до нас повертається біль, який ми відчули рівно рік тому. Сьогодні, здавалося б, можна було б це забути, але воно не забувається, бо це наш дім. Те, що почався ремонт – дуже добре. Сподіваюся, що в цьому році питання ремонту буде закрите, і ми матимемо можливість скоро побачитися з глядачем, – зазначив Володимир Осіпов, директор Черкаського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

На Соборній площі до театрального колективу вийшов Сергій Овчаренко, заступник голови ОДА. Він запевнив, що ремонтні роботи, які розпочалися 23 червня, триватимуть до кінця року.

– Ми вже пообіцяли, що до кінця цього року ми зробимо не тільки дах, але і репетиційний зал. Зараз уже замовлені металеві конструкції, які стануть опорою для даху. Думаю, до жовтня ми будівлю перекриємо. Роботи не припиняються. На Новий рік ми зустрінемося у театрі з дахом та реконструйованими приміщеннями для репетицій, – повідомив заступник голови ОДА.

Черкаські актори провели театралізовану акцію в центрі міста Актор театру Олександр Гуменний нагадав, що у колективі – велика заборгованість із зарплати. Як він зазначив, це у певній мірі, порушення роботи обладміністрації. Сергій Овчаренко запевнив, що депутати працюють над вирішенням цієї проблеми.

– Депутати зараз шукають кошти для того, щоб нівелювати цю проблему. Театр нам болить так само, як і вам. Повірте, дуже багато було зроблено роботи. Бюджетні кошти потребують дуже багато документальних процедур. У тому році кошти на театр надійшли 28 грудня, тому ми не встигли їх освоїти до кінця року, ми їх повернули. У цьому році гроші надійшли, і їх вистачить, щоб роботи не спинялися ні на день.

«Зносьте його до бісової матері!» – саркастично звертаються до чиновників черкаські актори у відеозверненні.

Олеся Безпалова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x