Черкаських рятувальників відвідали молоді польські колеги

Черкаських рятувальників відвідали молоді польські колеги

Управління ДСНС долучилося до участі у роботі українсько-польського студентського табору – спільному проекті Інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля і Головної пожежної школи міста Варшава. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС України в Черкаській області.

2 липня дев’ятеро польських «стражів» відвідали пожежно-рятувальні підрозділи Черкаського гарнізону Управління ДСНС України у Черкаській області.

Першим підрозділом, з діяльністю якого ознайомилися польські колеги, став Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення. Це один із найбільших підрозділів Управління, який попри нетривалу історію свого існування – лише 9 років, устиг добре себе зарекомендувати під час виконання різноманітних рятувальних операцій як в Україні, так і за кордоном. Фахівці цього підрозділу надавали допомогу польським колегам в місті Сандомир під час ліквідації наслідків потужної повені що вразила територію Польщі у 2010 році.

Майбутні польські рятувальники оглянули приміщення підрозділів, матеріально-технічну базу, а також мали змогу ознайомитися із рівнем індивідуального та технічного спорядження, оснащення та обладнання, які знаходиться на озброєнні в пожежно-рятувальних частинах Управління.

Значну частину часу було присвячено ще одному потужному підрозділу Управління –найбільшому об’єктовому загону пожежної охорони України, що охороняє Черкаське ПАТ «АЗОТ». Цей підрозділ давно славиться високим рівнем підготовки своїх фахівців, адже саме на його території знаходяться тепло-димова камера, навчально-тренувальні майданчики, а також психологічний полігон, необхідні для тренування та відповідної підготовки рятувальників Управління ДСНС.

Під час огляду техніки та територій найбільшу зацікавленість «стражів» викликав катер на повітряній подушці «Пегас», насосна станція з танковим двигуном ПНС-1100, а також імпульсна система пожежогасіння на базі танку. Також курсанти висловили бажання спробувати себе на маршруті спеціальної психологічної полоси, яку під час підготовки долають рятувальники усіх підрозділів Управління.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x