Громадська рада ініціювала підготовку до ювілеїв Корсуня-Шевченківського

Громадська рада ініціювала підготовку до ювілеїв Корсуня-Шевченківського

До 990-річного й тим більше 1000-літнього ювілеїв стародавнього Корсуня ще далеко (засноване місто в 1032 році князем Ярославом Мудрим), однак великі справи похапцем не робляться. Громадська рада при райдержадміністрації своїм рішенням рекомендувала райдержадміністрації утворити комісію з підготовки та відзначення ювілейних дат і вже подала власні пропозиції.
Чим це викликано? Члени громадської ради намагались передати стурбованість корсунців тенденцією до занепаду міста. Член ради Григорій Педченко наголошував, що впродовж усієї історії місто відігравало важливу роль у державотворенні: у ХП столітті – центр удільного князівства,, у ХУІ- центр староства з Магдебурзьким правом, у ХУП- полкове козацьке місто, з 1861 – центр Корсунської волості, з 1921 – повітовий центр.

Водночас він передав тривогу громадськості з приводу невизначеності майбутньої адміністративної реформи і подальшого статусу Корсуня-Шевченківського. Люди хочуть бачити його повітовим центром, щоб місто не втратило можливостей розвитку: «…сьогодні вже багато чого втрачається: прослідковується занедбання, навіть руйнація окремих об’єктів історії, культури, не говорячи вже про підприємства. Майже нічого не будується, ми втрачаємо історичну річку Рось…Багато що слід поновити, відбудувати, відстояти, щоб славний Корсунь залишався провідним як у історичному, так і в соціально-економічному житті, не залишився на узбіччі історії і не прийшов до забуття і занепаду, як окремі міста і села».
Громадська рада сподівається, що колективно вироблені заходи з підготовки ювілейних дат у житті Корсуня-Шевченківського спонукатимуть і владу, і громаду подбати про його економічний розвиток і благоустрій.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x