Ліцензії на право торгівлі алкоголем і тютюном принесли бюджету 6 млн грн

Ліцензії на право торгівлі алкоголем і тютюном принесли бюджету 6 млн грн

Протягом перших шести місяців цього року суб’єкти господарювання Черкас сплатили до місцевого бюджету за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 6,03 млн грн. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДПІ у м. Черкасах.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує платникам, що відповідно до частини третьої статті 16 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49, який вступив в дію 22.04.2016 року, затверджено нові форми звітності щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядки їх заповнення.

Таку звітність суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на види діяльності, пов’язані з виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів повинні подавати щомісячно до 10 числа. При цьому, за її неподання, несвоєчасне подання або подання з недостовірними відомостями законодавством передбачено застосування фінансових санкцій у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Також, звертаємо увагу, що подання після граничного строку уточнюючих звітів не передбачено, оскільки звітність розроблена з метою державного контролю за регулюванням виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території України і не відноситься до податкової. Відповідно, на подання зазначеної звітності не розповсюджуються норми п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України щодо надсилання уточнюючого розрахунку до податкової звітності.

Разом з тим, у разі виявлення суб’єктом господарювання помилки у звітній інформації і направленні нових звітів з уточненими даними у граничні строки подання звітності, інформаційні системи приймання звітності ДФС забезпечать обробку таких нових звітів.

Звертаємо увагу, що звіти щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 №49 повинні подаватися до ДФС засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x