Липень на Черкащині очікується теплим і з опадами

Липень на Черкащині очікується теплим і з опадами

За багаторічними даними спостережень, липень – найтепліший місяць року з найбільшою кількістю опадів, завдяки інтенсивним грозовим дощам. Високий температурний фон формує інтенсивна сонячна радіація і переважання антициклонального характеру погоди, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.
За попередніми розрахунками синоптиків, у цілому липень на Черкащині очікується теплим та з опадами в межах норми. Тобто, середньомісячна температура повітря +22º, при кліматичній нормі +20º. Опади – 70 мм (норма 81 мм). Упродовж місяця переважатиме підвищений температурний фон, з денними температурами вище +25° і нічними не нижче +15°. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Під впливом високих температур продовжуватиме прогріватися повітря, грунт та вода. Температура води у Дніпрі вже становить +27–+28º. До відома відпочивальників, у Чорному морі температура води становить +24–+25 º, в Азовському +24–+27 º, поблизу Греції – до +26 º, біля узбережжя Туреччини – плюс 26–+28º.
Але протягом липня можливі і 2-3 періоди нетривалих похолодань зі зниженням нічної температури до +10–+12º, а денної до +21–+23º.
На поточному тижні утримається нестійка погода: сонячні дні чергуватимуться з хмарними, очікуються окремі грозові дощі, в окремих районах області шквали і град. І все це на загальному фоні зниження температури. Після « першої порції»дощів 4-го липня, 5-6 липня переважатиме погода без істотних опадів, температура вночі +12–+14º, вдень +23–+25. «Друга порція» дощів передбачається 7-8 липня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x