Рятувальники завітали до дитячого санаторію «Мрія»

Рятувальники завітали до дитячого санаторію «Мрія»

Візит рятувальників до санаторію-профілакторію «Мрія» відбувся 4 липня. Разом зі співробітниками Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області до табору також завітали фахівці Молодіжного ресурсного центру, які вже тривалий час допомагають рятувальникам у проведенні таких заходів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

У рамках традиційної акції «Безпечне літо» рятувальники провели насичений та сповнений цікавих несподіванок захід для юних відпочивальників.

Заздалегідь розподілившись на три загони, дітвора у супроводі вожатих відвідали п’ять «Зон безпеки», які для них створили гості.

У зоні №1 хлопчики та дівчатка переглянули відеоролик про діяльність Служби порятунку. Дізналися, в яких умовах працюють бійці ДСНС та які надзвичайні ситуації їм доводиться ліквідовувати. Співробітники ДСНС розповіли дітлахам правила безпечного відпочинку на воді та в лісі, а також дії на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів.

Дізнатися про методи надання першої медичної допомоги потопаючому, самому спробувати зробити непрямий масаж серця та штучне дихання на спеціальному манекені діти змогли у зоні №2. Медичні працівники розповіли хлоп’ятам та дівчаткам правила безпечного відпочинку на сонці та провели майстер-клас щодо накладання пов‘язок при різних видах травм.

Волонтери з Молодіжного ресурсного центру, які господарювали на 3-му навчальному майданчику, зосередили увагу малюків на правилах здорового харчування та разом збудували корисну «харчову піраміду».

Чи не найцікавішими зонами безпеки для вихованців санаторію виявилися №4 та №5 практичні зони.

У 4-й діти ознайомилися із небезпечною роботою піротехніків ДСНС, розглянули зразки вибухонебезпечних предметів часів війни.

З непідробною цікавістю в очах у зоні №5 діти оглядали пожежно-рятувальну техніку та аварійно-рятувальне спорядження, що знаходиться на озброєнні Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Усі охочі змогли приміряти на себе елементи бойового одягу вогнеборців.

– Під час зустрічей із фахівцями Служби порятунку у дітей підвищується відповідальність за себе та за оточуючих, – відзначила директор санаторію Світлана Панченко. – Ми щиро вдячні нашим рятувальникам за допомогу та співпрацю у такій важливій та корисній справі як
дитяча безпека. Ми завжди раді вітати співробітників ДСНС у нашому закладі та з нетерпінням чекаємо наступних зустрічей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x