Купаємося правильно

Купаємося правильно

У літню спеку митися хочеться все частіше. Душ чи ванна, прохолодна вода чи гаряча – у кожного свої вподобання. В усякому разі, поради щодо того, як зробить водні процедури кориснішими і приємнішими, стануть у нагоді кожному.

Швидке полегшення – душ
Уранці душ допоможе скинути сон і стати активним, а ввечері, навпаки, допоможе розслабитися і заспокоїтися після трудового дня.
Існує думка, що часто приймати душ шкідливо. Насправді шкідливо декілька разів на день милитися, адже це пересушує шкіру. Якщо ви особливо не забруднилися, а лише хочете освіжитися, краще мийте з милом тільки певні ділянки тіла, які потребують особливої гігієни.
Не слід митися надто гарячою водою. Приймайте теплий душ, а на завершення сполосніться холодною водою. Так звузяться очищені пори шкіри і волога збережеться у шкірі. До того ж контрастний душ робить шкіру пружнішою, сприяє зміцненню судин.

Насолода і оздоровлення – ванна
Душ – це чудово, однак теплу і ніжну ванну він навряд чи замінить. Ванна не просто очищає тіло, але й знімає розумову напругу і стрес. Звичайно, ванну найкраще приймати ввечері, адже перед робочим днем додаткове розслаблення нам ні до чого.
Найбільш прийнятна температура – 37 градусів, майже як температура тіла. Якщо ж ви застудилися й у вас піднялася температура, тоді краще взагалі відмовитися від прийняття ванни.
Гаряча ванна (близько 40 градусів) стимулює обмін речовин і розширює судини. Приймати таку ванну можна не більше п’яти хвилин, при цьому не занурюватися повністю, а залишати поверх води груди, щоб уникнути навантаження на серце. Така ванна протипоказана людям із серцевою недостатністю, гінекологічними хворобами та діабетикам.
Тепла ванна розслабляє та заспокоює, допомагає зняти напругу і зробити сон спокійнішим. Для цього досить полежати в теплій (37 градусів) воді близько 15 хвилин.
Холодні ванни приймають, щоб стимулювати роботу нервової і серцево-судинної систем і підвищити тонус шкіри.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x