Перерахунок пенсії з додаванням страхового стажу

«Із 2010-го отримую пенсію за вислугу років. Мені виповнилося 60 років, і я маю стаж роботи з 2010-го по 2015-й (три роки). Чи маю я право на перерахунок пенсії з додаванням страхового стажу?»
Тетяна, м. Ватутіне

– Частиною четвертою статті 42 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що в разі якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, перерахунок пенсії проводиться з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі.
Дія цієї частини не поширюється на пенсіонерів, яким призначено пенсію за вислугу років на умовах, передбачених Законом України «Про пенсійне забезпечення», та які не досягли віку, встановленого статтею 26 цього закону. Оскільки Ви досягли пенсійного віку, то маєте право на перерахунок пенсії за вислугу років з додаванням страхового стажу, відпрацьованого після призначення пенсії, – пояснює заступник начальника управління ПФУ у м. Черкаси Наталія Сергієнко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x