Черкаський лісгосп перевірили на готовність до пожеж

Черкаський лісгосп перевірили на готовність до пожеж

У лісових масивах України цьогоріч виникло 870 пожеж: вогонь пройшов площу у 268 гектарів. В області ж від початку року виникло 13 лісових пожеж, які охопили площу близько 3 га, за аналогічний період минулого року було зафіксовано 41 пожежу на площі понад 16 га. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Нещодавно на координаційній нараді при Голові обласної державної адміністрації розглянули питання протипожежного захисту лісових масивів та торфяників.

Враховуючи важливість цього напрямку цивільного захисту області, заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв спільно із працівниками лісового господарства та рятувальниками, провели рейдову перевірку Черкаського лісового господарства. Під час рейду заступник голови ОДА ретельно ознайомився із системою моніторингу та відеоспостереження, а також із наявними силами та засобами, які в разі потреби будуть задіяні на боротьбі із вогнем.

Спілкуючись із керівним складом Управління лісового господарства, Костянтин Омаргалієв наголосив:

– Вже найближчим часом у лісових масивах області можливе підвищення загального класу пожежної небезпеки до максимального, саме тому ми повинні бути готовими оперативно відреагувати на найменшу загрозу. У випадку пожежі ми повинні уникнути перепон під час узгодження спільних дій між лісівниками та рятувальниками, реагувати треба усім одразу і із залученням максимально можливої кількості сил. Минулорічний досвід показав: якщо ми хочемо мінімізувати загрози та збитки, це найбільш ефективний алгоритм дій, – підкреслив Костянтин Сапартаєвич.

Під час рейду учасники заходу також перевірили готовність пожежної техніки та готовність працівників лісового господарства до надзвичайних ситуацій.

– Ми вживаємо всіх необхідних заходів, аби не допустити пожеж у лісовому масиві. Важливою профілактичною роботою є тісна співпраця з рятувальниками, – зазначив директор Черкаського лісового господарства Андрій Пустовіт. – Упродовж усього літнього пожежонебезпечного періоду ми спільно з працівниками Служби «101» здійснюємо рейдові перевірки та роз’яснювальну роботу, спрямовані у першу чергу на попередження появи вогню у лісі.

Як показала перевірка, окрім традиційних заходів, як то створення мінералізованих смуг, встановлення шлагбаумів до в’їзду у ліс та заборонних і попереджувальних табличок, працівники господарства активно використовують сучасні технологічні методи, зокрема систему відеоспостереження за лісовими масивами, яка здатна ефективно контролювати протипожежний стан лісових масивів у радіусі близько 20 кілометрів.

Розповідаючи про систему відеонагляду, Андрій Пустовіт зазначив: «Задоволення це не з дешевих, однак повністю себе виправдовує, адже дозволяє виявити загоряння на ранніх стадіях, з високою точністю визначити координати пожежі і локалізувати її, доки вона не набула поширення на значні площі».

Фахівці ДСНС надали практичну допомогу особовому складу лісогосподарства щодо використання пожежної техніки, провели інструктаж та нагадали алгоритм дій у разі виникнення пожежі. У ході перевірки було встановлено, що Черкаське лісове господарство, в цілому готове до пожежонебезпечного періоду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x