Сонячні, солодкі та корисні абрикоси

Сонячні, солодкі та корисні абрикоси

Абрикоси – низькокалорійний фрукт, який швидко тамує голод і збагачує організм вітамінами. Вони здатні уповільнювати процеси старіння й покращувати самопочуття. Ці фрукти багаті на вітаміни та мікроелементи, які роблять людину сильною і витривалою.
Калорійність абрикос становить 41 ккал на
100 г продукту. Вони на 80% складаються з води, тому часто їх використовують для дієтичного харчування та нормалізації ваги.

Мінерали і вітаміни в абрикосах
Абрикоси неймовірно багаті на бета-каротин – речовину, яка допомагає підтримувати здоров’я очей, а також є прекрасним антиоксидантом. Вживаючи в їжу абрикоси весь сезон, ви не тільки покращите зір, але й істотно поліпшите стан печінки і щитовидної залози.
Вітамінна основа цього фрукта – вітаміни А і С. Перший захищає шкіру від старіння, а другий, як відомо, доблесно охороняє імунітет людини, дозволяючи справлятися з вірусами і практично виключити ризик простудних захворювань.
У складі абрикоси міститься велика кількість йоду, калію, магнію та заліза. Ці мінерали мають важливе значення для серцево-судинної та кровоносної систем організму, завдяки чому цей фрукт важливо регулярно їсти тим, хто страждає анемією.
Ще один очевидний плюс абрикосів – велика кількість клітковини, яка не розчиняється у шлунково-кишковому тракті, а набухає, зберігаючи жорсткість волокон, і чистить його. Завдяки цьому можна позбутися розладів шлунка, а також звільнити свій організм від токсинів і шлаків.
Що примітно, курага (сушені абрикоси) корисна так само – вона зберігає всі корисні властивості цього фрукта, от тільки його калорійність і рівень цукру істотно підвищуються.
Дієтологи переконують: достатньо з’їдати 100-150 г стиглих абрикос щодня, щоб покращити самопочуття.

Протипоказання до вживання абрикосів
Бувають і такі випадки, в яких вживання абрикосів протипоказано. Так, наприклад, мати грудної дитини, яка вживає забагато абрикосів, може помітити розлад шлунка у свого малюка.
Абрикоси протипоказані діабетикам через високий уміст цукру. Не рекомендовано вживати жовті ласощі при таких захворюваннях, як гепатит і гіпотиреоз. У такому разі деякі речовини з абрикосів не будуть засвоюватися.
Якщо у вас гастрит із підвищеною кислотністю або виразка ШКТ, варто відмовитися від свіжих абрикосів на користь більш щадного абрикосового соку. А в разі панкреатиту та інших проблем із печінкою вживайте плоди з великою обережністю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x