На Черкащині – високий рівень пожежної небезпеки

На Черкащині – високий рівень пожежної небезпеки

Високий рівень пожежної небезпеки загрожує масштабними лісовими пожежами, загораннями торфовищ, сільгоспугідь та хлібних полів. Черкащан просять бути дуже обережними. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Український гідрометеорологічний центр попереджає: з 15 по 18 липня на території області температура повітря становитиме від +35 до +38 градусів.

Категорично заборонено у цей період ходити до лісу, кидати на відкритих територіях, на узбіччях автодоріг непогашені сірники та недопалки, а також заїжджати на територію лісового фонду на автомобілі.

Варто також пам’ятати, що найменша жарина з вихлопної труби автомобіля, незагашений недопалок, багаття, залишене без нагляду відпочивальників, можуть спричинити велику біду.

Давайте пам\’ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї! Тому, помітивши найменше розповсюдження вогню, негайно телефонуйте до служби порятунку «101».

Ще однією небезпекою, яка підстерігає черкащан у цей період, є надзвичайні події на воді. З початку року на водоймах області загинуло вже 30 осіб. Більшість смертей на воді спричинено купанням у нетверезому стані та у необладнаних для цього місцях.

Тож Управління ДСНС у Черкаській області ще раз звертаються до черкащан із проханням відповідально ставитись до своєї безпеки та безпеки дітей, яких не можна залишати без нагляду. Пам’ятайте, що Ваше життя і здоров’я у Ваших руках!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x