Золотоніська райрада виділила кошти для підтримки породіль

Золотоніська райрада виділила кошти для підтримки породіль

Днями відбулося пленарне засідання шостої сесії Золотоніської районної ради сьомого скликання, яке провів її очільник Валерій Саранча. Усього до порядку денного сесії було включено 25 питань. Про це «Нова Доба» дізналася в Золотоніській райраді.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Валентина Тогобіцька прозвітувала про виконання заходів районної комплексної програми «Турбота». Цей документ дієвий, його заходи спрямовані на соціальну підтримку різних категорій жителів Золотоніщини. І на цій сесії програму було знову доповнено. Районна влада виступила ініціатором виділення коштів для допомоги родинам при народженні дитини. Жителькам району, які народжуватимуть у пологовому відділенні центральної районної лікарні, надаватиметься адресна підтримка, при ускладнених пологах, що вимагають оперативних втручань, її сума буде більшою. Загалом депутати передбачили на це в бюджеті 150 тисяч гривень. Золотоніський район є першопрохідцем у запровадженні такої цільової підтримки породіль. Районний центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді працює над положенням про таку допомогу.

Депутати проголосували за зміни до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту їхніх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки. Йдеться про лікування в палатах підвищеної комфортності ЦРЛ не тільки учасників АТО, а й батьків загиблих учасників АТО.

Начальник відділу поліції Олександр Охріменко пояснив необхідність внесення змін до програми забезпечення правопорядку в районі на 2016-2020 роки. Актуальним є придбання та розширення систем відеонагляду. Камери, які раніше було придбано та встановлено в Софіївці, фіксують потрібну й важливу для правоохоронців інформацію. Нині відділ поліції планує запровадити відеонагляд поблизу Благодатного при виїзді на дамбу через водосховище та на так званому Драбівському кільці об’їзної дороги.

Зміни до програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Золотоніському районі на 2016-2017 роки проанонсувала головний спеціаліст відділу економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації Анна Латиш. Раніше, оцінивши катастрофічний стан доріг, районна рада вперше склала програму фактичного їх порятунку та запланувала виділити 2 мільйони гривень з районного бюджету, співфінансувати проект у майже такому ж обсязі погодилися й сільські ради. Нині постало питання про виділення додаткових коштів на втілення цієї програми. Депутати не заперечували, що дороги загального користування місцевого значення не витримують ніякої критики, і треба невідкладно братися за їхнє відновлення. При цьому активно обговорювали, як проконтролювати якість ремонтних робіт. Проголосували про виділення грошей і про те, щоб через кілька сесій розглянути звіт про виконання цієї програми.

Народні обранці внесли зміни в рішення про бюджет району, розглянули низку земельних та майнових питань, погодили зміни до статутів центральної районної лікарні, районного будинку культури та районної бібліотеки.

Важливою для всієї системи освіти стала згода депутатського корпусу на відкриття в загальноосвітніх навчальних закладах класів з наповнюваністю 3-4 учні. Начальник відділу освіти Валентина Денисенко пояснила, що для повноцінного класного колективу потрібно п’ять учнів, а там, де їх не набирається, впроваджується індивідуальне навчання. Рішення, яке ухвалили депутати, дає змогу заощадити більше 150 тисяч гривень бюджетних коштів, і що не менш важливо – створити для учнів сільських шкіл конкурентне середовище, яке, безумовно, позитивно вплине на якість знань.

Голова районної ради Валерій Саранча, який вів сесійне засідання, принагідно повідомив добрі новини: уряд за клопотанням народного депутата Владислава Голуба виділив 3600000 гривень на придбання цифрового рентгенапарату для центральної районної лікарні і 4 мільйони гривень на продовження очищення річок Золотоношка та Суха Згар.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x