В області посилять захист лісів і торфовищ від пожеж

В області посилять захист лісів і торфовищ від пожеж

15 липня у режимі відеоконференції відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

За даними Гідрометцентру, у найближчі дні температурний режим може сягнути рекордних +37 градусів.

Селекторна нарада проходила під головуванням першого заступника голови Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, віце-прем`єр міністра – Міністра регіонального розвитку будівництва та житлового комунального господарства Геннадія Зубка та за участю керівництва обласних державних адміністрацій, представників регіональних органів ДСНС і управлінь лісового та мисливського господарства.

Виступаючи перед присутніми, Микола Чечоткін, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій, проаналізував ситуацію щодо протидії пожежам на торфовищах України під час літнього пожежонебезпечного періоду 2015 року, та наголосив на основних заходах щодо їх попередження та ліквідації цього року.

На нараді за участі представників Державного агентства водних ресурсів, Державного агентства лісових ресурсів та Державного Концерну «Украторф», були розглянуті питання щодо здійснення превентивних заходів з попередження та ліквідації пожеж в екосистемах держави та організації роботи по зменшенню кількості пожеж в екосистемах та підготовчі заходи щодо попередження і протидії лісовим пожежам.

По завершенню міжвідомчої селекторної наради заступник голови обласної державної адміністрації, Костянтин Омаргалієв, одразу провів засідання обласного оперативного штабу з координації дій місцевих органів виконавчої влади, управлінь, організацій і підприємств.

Костянтин Сапартаєвич наголосив на необхідності безумовного виконання розробленого в області плану заходів:
– Уже зараз слід максимально обмежити до особливого розпорядження доступ населення та в’їзд автотранспортних засобів у лісові масиви. З метою виявлення порушників протипожежного режиму необхідно посилити спостереження за лісами, постійно проводити в них рейдові перевірки та патрулювання. До цієї роботи залучати працівників лісового господарства та поліції.

Тим часом, за даними укргідрометцентру, на Черкащині, утримується антициклональний характер погоди. Спекотна погода на території області збережеться аж до початку наступного тижня. Температура повітря очікується вдень 32-37°, вночі 21-23°. Висока температура та відсутність опадів вже призвела до значного висушування грунту і підвищення пожежної небезпеки, до найвищого 5 класу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x