Рятувальники розповіли канівчанам, як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Рятувальники розповіли канівчанам, як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

З метою попередження виникнення нещасних випадків пов’язаних з вибухонебезпечними предметами, 19 липня співробітники Канівського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області здійснили інформаційний рейд житловим сектором районного центру. Про це «Нова Доба» дізналася в управління ДСНС України в Черкаській області.

Під час подвірних обходів, фахівці Служби порятунку пояснили господарям як відрізнити вибухонебезпечний предмет та його небезпеку. Пояснюючи та наводячи приклади, фахівці ДСНС застерегли людей від самостійного «розмінування». Головним завдання було донести до громадян правила поводження у випадку виявлення вибухонебезпечного чи навіть підозрілого предмету. Донести необхідну інформацію рятувальникам було доволі легко, а громадянам запам‘ятати, адже за час проведення роз’яснювально-повчальної роботи вже склалася проста формула безпеки, яка складається з трьох «НЕ» та трьох «ТАК». Не чіпати, Не рушати з місця і Не розбирати, кажуть правила «НЕ», і на противагу, – Так, треба позначити місце, Так, треба повідомити службу «101», Так, треба відійти подалі, підказують правила «ТАК».

– Страшну небезпеку приховують боєприпаси, які залишились лежати в землі до нинішніх часів, адже з часом вибухівка, що знаходиться всередині, через хімічні процеси що тривали впродовж десятиріч, стала ще більше небезпечною і може здетонувати за найменшої причини, – наголосив начальник Канівського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Богдан Диченко. – Часто такі предмети виявляють діти і у намаганні дослідити знахідку або пограти у «війну» вони допускають неприпустимих помилок, які можуть мати трагічні наслідки. Тому навчайте своїх дітей правилам безпеки життєдіяльності та попереджайте про наслідки таких небезпечних ігор», – під час спілкування із населенням звернувся до дорослих Богдан Михайлович.

Кожен житель міста до яких завітали рятувальники на згадку отримав пам’ятки щодо дотримання елементарних правил безпеки життєдіяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x