Генадій Бобов подарував маленьким вільшанцям новий спортивний майданчик

Генадій Бобов подарував маленьким вільшанцям новий спортивний майданчик

У жовтні минулого року Вільшанській ЗОШ І-ІІ ступенів виповнилося 50 років. Заклад було побудовано після Другої світової війни, коли Вільшана зводилася на ноги, відновлювала господарство, народжувалися в сім’ях діти. Тож закономірно, що визріла потреба й у новій школі – більш комфортній та сучасній. Спершу розраховували її на 320 учнів, але школярів набралося аж 420.

Багато здобутків і пам’ятних подій на рахунку школи за ці 50 років. Та найбільше її досягнення – учні, яких уже випущено зі стін закладу близько 1 900.

Педагогічний і батьківський колективи постійно дбають про те, щоб учні школи були забезпечені всім необхідним і здобували якісні знання, вміння й навички, розвивалися фізично. Ясна річ, що в умовах сьогодення це стає дедалі складніше, тому доводиться звертатися до різних інстанцій із проханнями допомогти з ремонтом приміщення та оновленням обладнання.
Кілька років тому керівник закладу вперше завітав до громадської приймальні народного депутата ­Геннадія Бобова і розповів про нагальні потреби школи у Вільшані. Відтоді в житті школи почався новий період і закипіла робота: вже майже повністю замінили вікна, зробили ремонт, вдосконалили навчально-матеріальну базу. Нині ж завдяки Геннадію Борисовичу на подвір’ї школи з’явився новий дитячий майданчик, що став окрасою не лише цього навчального закладу, а й усього селища.

– У селі проживає понад півтисячі дітей і працює чотири навчальних заклади, – розповідає директор Вільшанської ЗОШ І-ІІ ступенів Володимир Поліщук. – Крім того, влітку багато батьків, які з різних причин поїхали з селища, привозять дітей до бабусь і дідусів. Єдиною розвагою для всіх цих «бджілок» були кілька старих гойдалок на території дитячого садка. Саме тому ми й звернулися до нашого депутата з проханням допомогти. Геннадій Борисович відразу погодився, і ось нині ми бачимо результат. До речі, хочу зазначити, що цей майданчик – далеко не єдиний подарунок, зроблений Геннадієм Бобовим для наших дітлахів. За той час, доки зводили майданчик, у школі було замінено ще 4 вікна, і тепер нові склопакети від нашого депутата встановлено в усіх класних кімнатах. У цілому їх виходить рівно 50. Також за його сприяння нам удалося облаштувати внутрішкільний туалет.

За словами директора навчального закладу, новий дитячий майданчик зможуть відвідувати не лише учні школи, а й усі охочі.
– Зранку і ввечері тут збирається багато людей із усіх кінців селища, – відзначає голова батьківського комітету школи Наталя Мазепа. – На мою думку, такі речі сприяють вихованню не лише дітей, а й дорослих. Вони згуртовують сім’ю, об’єднують громаду. Тепер це улюблене місце відпочинку і для дітей, і для їхніх мам, тат, бабусь та дідусів. Дуже приємно, що в такий непростий час про нас є кому потурбуватися.

Урочисте відкриття дитячого майданчика відбулося 18 липня, але ще задовго до цього найменші жителі Вільшани встигли випробувати його і тепер діляться приємними враженнями від нової забавки.

– Я постійно сюди приходжу разом із друзями, – хвалиться семирічний Артемко. – Найбільше мені подобається «козлик». Він так класно стрибає! Також люблю кататися на каруселі, це дуже весело. А ще я дуже радий, що тепер є такий чудовий майданчик.

Нова розвага викликала захоплення не лише в місцевих дітлахів, а й у гостей із значно більших населених пунктів, ніж Вільшана.

– До мене на час літніх канікул приїхала онучка Катя з Одеси, – розповідає Галина Чуєнко. – Вона сюди приходить щодня. Роззнайомилася з місцевими дітками, потоваришувала з ними. Думаю, це дуже добре, що в нас з’явився такий майданчик. Тут поряд є продуктовий магазинчик, Будинок культури. Словом, наше селище збагатилося ще одним культурним об’єктом.

Те, що поряд розташовуються кілька приватних підприємств, має для школи особливе значення. За словами директора, йому вдалося домовитися з власниками про встановлення відеокамер, які стежитимуть за тим, щоб обладнання не пошкодили місцеві чи заїжджі вандали. Крім того, за безпекою малечі спостерігатимуть і працівники навчального закладу. Найближчим часом довкола території, на якій розміщується майданчик, планується встановити додаткове освітлення, висадити зелені насадження тощо.

Особливе значення нового культурного об’єкта для населеного пункту відзначає й місцева влада.

– Новий дитячий майданчик був надзвичайно потрібен нашому селищу, – говорить голова Вільшанської селищної ради Володимир Яровий. – У нас уже є один біля старшої школи, але він призначений виключно для дорослих, оскільки розрахований на різні важкоатлетичні вправи. У малечі ж свого не було. Ні для кого не секрет, що фізичний розвиток має для дітей велике значення. Крім того, майданчик збиратиме учнів після уроків, та й на перерві їм буде чим зайнятися. Хочу відзначити, що цей подарунок далеко не перший за час нашого знайомства з ­Геннадієм ­Борисовичем. Він неодноразово допомагав селищу, нашим школам, лікарні. Сподіваємося, що й у подальшому наші стосунки залишаться такими ж дружніми.
Владислав Бедринець, фото Наталії Щепак

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x