Жашківський зразковий дитячий ансамбль гармоністів повернувся з гастролей

Жашківський зразковий дитячий ансамбль гармоністів повернувся з гастролей

Шестиденна концертно-екскурсійна подорож закінчилась. А була вона в Білорусь, Латвію, Естонію, Литву. Три тисячі кілометрів стійко і дисципліновано переносили юні гармоністи. Група з 17 осіб трималась у дорозі дружно і злагоджено. Про це повідомляє Іван Сухий, керівник колективу.

Жашківський зразковий дитячий ансамбль гармоністів повернувся з гастролей У Білорусі жашківчани завітали в Будинок культури знаменитого Мінського тракторного заводу, гостинно їх зустріли білоруські друзями – дали концерт на сцені нещодавно відремонтованого в європейському стилі Будинку культури. Гармоністи також дали концерт на вулиці міста та в ресторані. Паралельно взяли участь в екскурсії містом.

Далі – Рига, Юрмала, знайомство з Латвією під музику гармоні. Виступали двічі на сценах Талліна (Естонія). Жашківська гармонь звучала на провідній площі Вільнюса (Литва). Жашківчани також відвідали Музей латвійських інструментів та побували на меморіальному солдатському кладовищі, де поховані українські солдати в місті Каунас. На їхніх могилах розсипали землю, привезену з України. У знак вдячності представникам каунаської адміністрації вручено український коровай на рушникові. Гармоністи виконали український Гімн, також над могилами воїнів-­українців прозвучала українська народна пісня «Зелене листя, білі каштани».

Жашківський зразковий дитячий ансамбль гармоністів повернувся з гастролейУ Вільнюсі віддали шану українському генієві – відвідали пам\’ятник Тарасу Шевченку.

Вражень не перелічити, ще довго будуть нуртувати емоції, а значить, літо вдалося.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x