Черкащанин виманив у знайомої телефон і банківську картку

Черкащанин виманив у знайомої телефон і банківську картку

Раніше судимий 27-річний черкащанин ошукав свою 36-річну знайому. Той організував свою злочинну діяльність таким чином, що в його кишеню потрапили банківська картка потерпілої, з якої він зняв кошти, та мобільний телефон. Загалом він завдав жінці збитків на суму близько 6 000 гривень. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До відділу протидії кіберзлочинам у Черкаській області надійшло повідомлення від 36-річної черкащанки про шахрайські дії. Жінка розповіла поліцейським, що малознайомий чоловік незаконно заволодів її мобільним телефоном та банківською карткою.

Правоохоронці з’ясували, що заявниця на одній із вулиць міста випадково зустріла свого знайомого, якого вона знала лише на ім’я. Разом вони зайшли до кафе поговорити. Чоловік побачив у неї гарний мобільний телефон і вирішив її обікрасти. Вигадав історію, що йому треба зайти в мережу Інтернет. Розговорив її, і жінка забула про телефон. Потім вона попросила допомогти їй зробити комбінацію за допомогою банківської картки.

Вони зайшли у найближчий супермаркет, де стояв банкомат. Чоловік виконав потрібні дії і поклав картку в свою кишеню. Потім швидко попрощався і пішов у невідомому напрямку. Потерпіла згадала про свої речі, коли їй потрібно було зателефонувати. Звернулась до поліції, бо самотужки його знайти не було можливості.

У ході оперативно-розшукових заходів було встановлено його особу. Ним виявився раніше судимий за грабежі та розбої 27-річний місцевий житель. Чоловіка знайдено за місцем проживання та запрошено до поліції для дачі показів. Розуміючи, що його викрито, зізнався у вчиненому. Розповів, що мобільний здав до ломбарду, а картку – знищив. Правоохоронці встановили, що зловмисник у телефоні потерпілої встановив комп’ютерну програму. Потім за місцем свого проживання за допомогою власного персонального комп’ютера встановив пін-код банківської картки. Завдяки цим комбінаціям він заволодів її коштами одного із банків в сумі 1000 гривень.

За даним фактом слідчим відділом Черкаського відділу поліції відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 3 статті 190 (Шахрайство), частини 1 статті 361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп\’ютерів), систем та комп\’ютерних мереж) та стаття 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. Чоловіку оголошено про підозру. Триває досудове розслідування, підозрюваного затримали він знаходиться під вартою. За вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x